ژن دیابت و ارتباط آن با آنزیمی که تخریب آن سبب شروع آلزایمر و پیشرفت بیماری می شود

محققین مدرسۀ پزشکی Mount Sinai به تازگی دریافتند که ژنهایی که با ایجاد دیابت نوع 2 مرتبط هستند در افراد مبتلا به آلزایمر در سطح پائین تری از حالت طبیعی یافت می شوند. نتایج این تحقیق که توسط پرفسور Pasinetti سرپرستی شده است در مجلۀ Aging cell ماه نوامبر 2010 به چاپ رسید.

نتایج این تحقیق دیدگاه جدیدی را در مورد مکانیسم مرتبط با ایجاد دیابت و شروع بیماری آلزایمر برای دانشمندان به تصویر کشیده است. شواهد اخیر نشان می دهد که احتمال ابتلأ  افراد مسن مبتلا به دیابت به بیماری آلزایمر دو برابر افراد مسن غیر دیابتی است.

محققین با استفاده از موشهایی که با دستکاری ژنتیکی به بیماری آلزایمر مبتلا شده اند، دریافتند که ژن PGC-1 (Proliferator-activated receptor coactivator 1) که یک پروتئین کلیدی در تنظیم گلوکز در بدن است، در بیماری آلزایمر کاهش می یابد. محققین گزارش کردند که این کاهش با شروع بیماری آلزایمر مرتبط می باشد. آنها دریافتند که PGC-1 سبب تخریب آنزیمی بنام بتا سکرتاز (BACE) می شود. این آنزیم در فرآیند تولید بتا آمیلوئید که یک پروتیئن غیر طبیعی است و به بیماری آلزایمر و تخریب مغز مرتبط می باشد، نقش دارد. دکتر Pasinetti می افزاید تحقیقات ما اولین تحقیقی است که نقش PGC-1 را در وجود ارتباط بین دیابت نوع 2 و آلزایمر نشان می دهد. این اکتشاف امید جدیدی را برای درمان بیماری آلزایمر که شدیداً در دهۀ آتی بین افراد مسن افزایش خواهد یافت، ایجاد کرده است. دکتر Pasinetti و همکارانش امیدوارند که بتوانند با دستکاریهای فارماکولوژیکی در PGC-1 از تجمع  BACE در مغز جلوگیری کنند. این تحقیق دیدگاه جدیدی برای فرمولاسیون درمان جدید و استراتژی پیشگیرانه برای بیماری آلزایمر در اختیار محققین قرار داده است.

منبع: www.sciencedaily.com